Vakantie na

Corona tijd

Na een aantal pittige weken thuis met de kids, inclusief werk, telefoontjes plegen en het huishouden, hebben de kinderen nu officieel vakantie! Zes weken heerlijk relax, onderuitgezakt met een goed boek en een groot glas koude wijn… O nee wacht toch niet! Vakantie met (kleine) kinderen is hard werken. Ze willen vermaakt worden, weinig eigentijd, 24 uur en 7 dagen per week zijn ze om je heen en door de Corona tijd kan je misschien ook best een beetje uit balans zijn. Onthoudt goed, je bent echt niet alleen. Tuurlijk geniet je van je kids maar vakanties zijn nou eenmaal niet meer als vanouds. Zeker niet na een heftige Corona crisis.

Ik wil dat jij zonder kleerscheuren die 6 weken doorkomt. Of je nou op vakantie gaat of thuisblijft, ik geef jou 3 tips om de vakantie met zo min mogelijk worsteling te doorstaan. We hebben nou eenmaal weinig invloed op onze kids en slapeloze nachten. Gelukkig hebben we wel invloed op onszelf!

Genieten

We moeten genieten toch? We hebben vakantie en in de vakantie relaxen we, komen we bij en geniet je.

Helaas bestaat er geen knop die we kunnen omzetten en dan kan het ‘gaan genieten’ beginnen. Het is wat het is. Laat het moeten los, laat je planning los en laat je frustratie los. Go with the flow van je kids. Pas hierop je dag vulling op aan. Moet minder en geniet meer.

Lastig? I know. Oefening baart kunst, met alleen een blog artikel kom je daar (helaas) niet.

Verwachting

Wat is jouw verwachting van de zomervakantie?

Wat is jouw verwachting van de zomervakantie? Vaak kijken we er het hele jaar naar uit. Toch is vakantie met kleine kinderen gewoon keihard werken. Zodra je je toegeeft aan die werkelijkheid en je verwachtingen bijspijkert, kan je dat een hoop teleurstelling en frustratie besparen. Wees eerlijk naar jezelf toe. Ga geen toneelstukje opvoeren en zeggen dat het zo heerlijk is en doen alsof het allemaal maar leuk is omdat dat nou eenmaal van je verwacht word om te zeggen. Laat die verwachting voor wat het is en ga de vakantie open in. We zien het wel.

 

In de vakantie hoef je niet per se 24/7 op elkaars lip te zitten. Dat is vaak de gedachten die we hebben. Juist in de vakantie is het belangrijk om eigen tijd te pakken. Aangezien je 24/7 ‘AAN’ staat in standje moedermodus. Dit kost jouw bakken vol energie. Door tijd voor jezelf te nemen kan je (allebei) weer even opladen. Ga elke dag een uurtje wandelen, een kop koffie bij een leuk tentje drinken, alleen boodschappen doen. Doe iets wat je leuk lijkt en waar jij van ontspand. Pak elke dag een uurtje voor jezelf, dit zorgt ervoor dat jij kan opladen en meer kan gaan genieten.

Ik snap als moedercoach en moeder dat dit artikel je niet gelijk helpt. Mijn training van 6 weken Moeder vol Zelfliefde helpt jou om in de zomervakantie meer balans te ervaren. In deze training deel ik mijn kennis om zo meer te genieten van het moederschap.

Liefs,
Anouska