Vol

zelfvertrouwen

Vol zelfvertrouwen

Als er iemand voor zelfliefde staat is het voor mij Beyonce. Wat een power vrouw is dat. (Groot fan hier!) Is toch heerlijk als je zo vol zelfvertrouwen kan staan voor duizenden, wat zeg ik, miljoenen mensen?! 

En toch… Mrs. Knowles-Carter heeft óók haar onzekere dagen.

In tijden dat zij moeite heeft met haar zelfvertrouwen schakelt ze iemand in. En niet zomaar iemand. 

Haar Alter-ego: Sacha Fierce

Maar wat is precies zelfvertrouwen? 

Haar Alter-ego: Sacha Fierce

Zelfvertrouwen is een positief innerlijk gevoel dat ertoe leidt dat we geloven in ons eigen kunnen. Zelfvertrouwen en je zelfbeeld zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, het beeld dat je hebt over jezelf heeft een directe invloed op je zelfvertrouwen.

Beyonce heeft dus soms ook moeite met haar zelfvertrouwen, zij heeft daarom Sasha Fierce gecreëerd. Sasha is het alter-ego van Beyoncé dat ze gebruikt in situaties waarin ze zich niet zo comfortabel voelt.

Ook wel het ‘Fake it ‘till you become it’ concept genoemd. Dat houdt in dat je bepaald gedrag “nadoet” dat bij een bepaalde persoonlijkheidskenmerk hoort zoals lichaamstaal of de manier waarop je een boodschap overbrengt.

Mensen die zelfzeker zijn, lopen met hun schouders recht en glimlachen veel. Een manier om meer zelfvertrouwen te krijgen is met je schouders recht lopen en meer glimlachen totdat dat als natuurlijk aanvoelt en je zelfvertrouwen stijgt.

Geniaal toch?!

"Wanneer je beweert dat je iets niet kan, ga jij je ook zo gedragen, waardoor dat ‘iets’ ook niet gaat lukken."

Wanneer jij een alter-ego inzet en zegt dat je iets wel kan (ook al ben je daar zelf op dat moment niet helemaal zeker van) en je gedraagt alsof je de capaciteiten hebt die nodig zijn en er volledig voor gaat, zul je zien dat die positieve verwachting vaak uitkomt.

Door dus een aantal keer een alter-ego in te zetten, ontwikkel je nieuwe vaardigheden die je nodig hebt in een situatie buiten je comfortzone, waardoor je in de loop der tijd de situatie onder controle krijgt zonder dat alter-ego. Dat geeft jou eigenwaarde een enorme boost, want zo weet je dat je de situatie aankan. Jouw zelfvertrouwen kan je dus verhogen door JOUW alter-ego in te zetten.

Oke, dat gezegd hebbende… Wie zet de blowers aan?! Jij of ik? 😉

Bedenk voor jezelf:

Zodra jij hier antwoord op hebt kan jij je eigen alter-ego verzinnen!

Wil jij nou meer van dit? Meer zelfliefde, zelfvertrouwen, zelfkennis en vertrouwen in jezelf?

Dan is mijn training Moeder vol Zelfliefde echt iets voor jou!

Liefs, Anouska