Overleef

de

Lockdown

Er is pas geleden onderzoek gedaan door RTL over hoe de mensen nu met Corona  en de lockdown omgaan en zich daaronder voelen. Daaruit bleek dat vrouwen meer angst en stress ervaren dan mannen en voelen zij zich somberder (vb: 41% vrouwen stress versus 24% mannen). 

Ook merk ik op social media dat veel moeders het thuis les geven en de druk van werk, huishouden en gezin draaiende houden mentaal en fysiek erg zwaar vinden.

Maar liefst 27% van de millennials wil in gesprek met een psycholoog om te weten hoe ze hun mentale gezondheid op orde houden in deze tijd. Tot zover alle cijfertjes! 😉

Ik snap dat de stap naar een psycholoog groot is als je thuis overloopt en de spanningen hoog oplopen in je rol als moeder, juf, partner, schoonmaker…

Wat doe je dan?
"Spanningen lopen momenteel hoog op tijdens de lockdown"

Video

Het is fijn om tijdens corona en de lockdown te praten met vriendinnen, familie of je partner. Toch word dit niet door iedereen als fijn ervaren. Je volledig kunnen uiten bij bekende is best spannend. Ik heb een video gemaakt met een aantal fijne tips die je helpen in deze drukke en onrustige tijden.

In-tunen

Tune een paar keer per dag bij jezelf in hoe het met jouw gevoel en energielevel staat. Jij als geen ander weet waar je behoefte aan hebt en waar jouw grenzen liggen. Wanneer jij je hiervan bewust bent, kun je voorkomen dat andere mensen (onbedoeld) over jouw grenzen heen gaan. Met andere woorden: intunen bij jezelf geeft zelfkennis. Je krijgt inzicht in waar je behoefte aan hebt en wat niet goed voelt.
 
Hoe check je bij jezelf in? Ga met je aandacht naar binnen. Dit lukt het beste in een omgeving met zo min mogelijk afleiding en prikkels. Ga even naar boven, naar je slaapkamer. Het kan voor de drukke mama’s zelfs op de wc met de deur op slot. Zodra je je aandacht op je lichaam richt, kom je meteen meer tot jezelf.
Observeer je lichaam: welk lichaamsdeel kun je nog iets meer ontspannen?

Vragen die je jezelf kan stellen tijdens de lockdown:

 

Mocht je hier meer van willen of toch je verhaal kwijt willen? Ik heb speciaal voor in deze gekke corona en lockdown tijd: Twee verhelderende gesprekken bedacht.

Zodat óók jij kan ventileren, handvatten en tips kan krijgen en je relaxter thuis kan voelen. Zonder de hoofdprijs te betalen, lang in een traject vast zitten of het alleen te moeten doen via een online training. Ik weet hoeveel we kunnen bereiken met 2 gesprekken. Ik luister naar je zonder oordeel en help je verder met waar jij in vast loopt.

Deze twee gesprekken zijn inclusief opdrachten én extra video’s met uitleg en praktische tips.

Thuis en in je hoofd weer meer rust ervaren tijdens deze bizarre drukke tijden in een Lockdown. 🙂

Zodra je je hebt aangemeld plannen we direct het eerste gesprek via ZOOM en kunnen we aan de slag. Ochtend, middag of avond. Net wat jouw uitkomt!

Klik hier voor meer informatie:
https://anouskavantol.nl/verhelderend-gesprek/ 

 

Liefs Anouska