Al die bloed, zweet en tranen

zijn niet voor niets geweest

Al die bloed, zweet en tranen

zijn niet voor niets geweest.

0
+
JAAR ERVARING
0
+
MOEDERS GEHOLPEN
0
+
SAMENWERKINGEN

Een huilbaby en een wijsneus

Ik heb 2 heerlijke kinderen: Melle uit ’14 en Lize uit ’15. Als je me dit een aantal jaar geleden had gevraagd, had ik je dit niet zo volmondig kunnen zeggen. Ik was opgebrand als moeder. Lize had een jaar lang gehuild en had officieel de titel Huilbaby en toen later Melle zijn “gedragsproblemen” aan het licht kwamen, zocht ik het allemaal bij mezelf. ‘Zie je wel, ik ben geen goede moeder.’ Ik stortte in en vond aan het moederschap geen reet aan. Kids voelen alles aan en de sfeer was niet bepaald gezellig in huize van Tol. Gelukkig heb ik mijn man, Nick,  samen staan wij onwijs sterk. Zonder hem zou ik nu niet staan waar ik nu sta! Toen kwam bij mij het besef dat verandering bij mezelf begint. Als ik het anders wilde hebben, moest ik daar zelf aan gaan werken. 

 
Dankbaar

"Been there, done that!"

Ik weet als geen ander hoe lastig en dubbel het moederschap kan zijn. Balans vinden is onwijs lastig, ik snap dat. Onderhand weet ik dat het ook anders kan. 

Er kwam weer rust

Ik ben aan de slag gegaan met mezelf. Verslond persoonlijke ontwikkeling boeken, startte met de opleiding life coach naast mijn baan als verpleegkundige. Yes, dit gaf mij zo veel energie! BAM! Ja, ik kwam mezelf flink tegen maar daarnaast wist ik nu ook wat ik graag wilde. Thuis en in mijn hoofd kwam er weer rust. Letterlijk de mist van allerlei gedachten trokken langzaam aan weg. De kinderen voelde de rust in mij en dat had een enorm positief effect. Niet meer continu die strijd, niet meer overal tegenin gaan, geen negatieve aandacht meer vragen en het aller belangrijkste…. we konden weer genieten van elkaar als gezin.

Onderhand weten we dat Melle hoogbegaafd is en hoog sensitief.Hij heeft een klas overgeslagen wat, naast de rust van mij, heel veel verschil heeft gemaakt. Het blijft een onopgeloste puzzel en het zoeken naar stukjes doen we nog steeds dagelijks. Lize is trouwens helemaal bij getrokken na al die tijd te hebben gehuild. Ze is nu zo gek als een deur. Lekker dansen en gekke bekken trekken.

Wat het moederschap je brengt...

Wat al die bloed, zweet en tranen afgelopen jaren mij hebben opgeleverd is dat ik die eeuwige strijdbijl heb begraven die ik had met mezelf en de rust weer is wedergekeerd. Zowel in mijn hoofd als om mij heen. Ik durf nu oprecht te zeggen dat ik een goede moeder ben. Juist omdat ik toegeef dat ik het niet altijd juist doe, dat ik blijf proberen en onderzoeken wat werkt en wat juist niet. Perfectie bestaat namelijk niet in het moederschap.

Het brengt onwijs veel moois met zich mee. Maar laten we asjeblieft niet onder stoelen of banken steken dat het ook een hoop worsteling, schaamte, onzekerheid, geploeter en (heel veel) nieuwe vaardigheden van je vraagt.

Ik wil het hebben over de kant van het moederschap waar niet of weinig over word gesproken. Op social media lees je tegenwoordig alleen maar die geweldige, perfecte en altijd zo vrolijke verhalen. Ik, of wij allebei, weten wel beter 😉

Wat je van mij

moet weten

Mijn visie

Is dat verandering bij jezelf begint. In plaats van altijd handvatten voor je kind op te zoeken, handvatten voor jezelf te krijgen. De situatie kan je uiteindelijk niet veranderen, kids blijven nou eenmaal kids. Maar jouw reactie op jouw situatie kan je wel veranderen en laat je daar nou net wel invloed op hebben!

Als je mij zou kennen zou je weten dat...